Tuinwinkel 

Welkom op de Tuinwinkel pagina van V.T.V. DE NOORT BONNEN.
In de tuinwinkel kunt u voordelig uw tuinproducten inkopen. Denk hierbij aan zaden, meststoffen, tuinnetten etc. U vindt hieronder een greep uit het assortiment.

Ook voor vragen aangaande het gebruik van b.v. meststoffen en bestrijdingsmiddelen kunt u altijd een beroep doen op de medewerker(s) van de winkel. Kom gerust eens langs in de tuinwinkel.
Klik op een product voor meer informatie

Indeling Werkploegen

WERKPLOEGTUIN nummersTUIN nummers
11 t/m 1078 t/m 95
211 t/m 2266 t/m 77
323 t/m 3255 t/m 65
433 t/m 4344 t/m 54

BLOEDMEEL

Bloedmeel zorgt ervoor dat stikstoftekorten in de bodem snel aangevuld worden. Planten die extra stikstof vragen, kunnen hiermee gericht worden bemest. De meststof geeft na het strooien snel resultaat. Bloedmeel draagt bij tot een gezonde groei van groenten, fruit en siergewassen.

BITTERZOUT

In de hobbytuin, maar ook professioneel wordt Bitterzout gebruikt om Magnesium en Zwavel in de grond te brengen. Vooral Magnesium is een belangrijk element in het bladgroen van de plant. Aardappels, rozen, tomaten, wortelen, paprika maar ook coniferen en andere bladhoudende planten hebben graag een extra Magnesium gift. Bitterzout verandert de zuurgraad in de grond nauwelijks. Bitterzout is 100% oplosbaar in water, dus kan ook gegoten worden.

GELEISUIKER

Eigenlijk is geleisuiker niets anders dan kristalsuiker met pectine (meestal uit appel) en citroenzuur. Fruit bevat van nature pectine en dat zorgt ervoor dat de jam dikker wordt. Nu heeft de ene soort fruit een hoger gehalte aan pectine als de ander en ook de mate van rijpheid van het fruit zorgt ervoor dat het meer of minder pectine bevat. De toegevoegde pectine in geleisuiker zorgt er dus voor dat je jam gemakkelijker geleert.

HONING

Bloemenhoning van bloemen op De Noort Bonnen! Met dank aan Piet v.d. Lugt en zijn goede zorgen voor de bijen.

GEREEDSCHAP

Diverse kleine gereedschappen.

TONKINSTOK

Bonenstokken voor klimmende teelt, stokbonen of geleiding tuin-netten.

12-10-18

Eerste klas groente- kruiden- en bloemenzaden van Garant, verkrijgbaar in onze winkel.

De meeste meststoffen met kalium bevatten veel chloor waardoor er snel bladverbranding kan optreden. Profijt NPK 12-10-18 is chloorarm waardoor bladverbranding nauwelijk zal optreden.

KALK

Een aantal planten, bijvoorbeeld prei, is gek op kalk. Ze vormen een grotere, smakelijker vrucht als ze geteeld worden op zand, dan wanneer ze geteeld worden op bijvoorbeeld klei. Zandgrond bevat van nature meer kalk. Je kan er voor kiezen om kalk toe te voegen aan je bodem als je geen zandgrond hebt. Kalk zorgt er voor dat de bodem wat meer basisch wordt (het tegenovergestelde van zuur) en er zijn planten die hier van houden. Je kan het beste mest en kalk aan het begin van het seizoen toevoegen aan de tuin. Als je kiest voor verse koemest is het echter een beter idee om dit aan het eind van het seizoen toe te voegen. Koemestkorrels en kalk dien je over de tuin uit te strooien in januari/ februari. Verse koemest kan je het beste onderspitten in oktober/ november.

Let op: Omdat mest zuur is, en kalk basisch (tegenovergestelden van elkaar) dien je minstens 2 weken te laten zitten tussen het toevoegen van kalk en mest, als de beplanting die je van plan bent te zaaien aan beide behoefte heeft.

KALKAMMON SALPETER

Kalkammonsalpeter is een stikstofmeststof die de plantengroei stimuleert. Bij een tekort zal de plant geelverkleuring vertonen. Bij een overdosering kan wortel- en bladverbranding optreden. Alleen bemesten met kalkammonsalpeter is niet voldoende, bij de start is een aanvulling van organische mest of fosfor en kali (P+K) bemesting noodzakelijk. Naast stikstof bevat kalkammonsalpeter ook 4% magnesium. Strooi nooit op een nat gewas. Strooi direct voor of tijdens het groeiseizoen.

KALKSTIKSTOF

Perlka Kalkstikstof door de rustige en langdurige afgifte van stikstof wordt prima voldaan aan de stikstofvraag van de meeste cultuurgewassen. Een gezonde groei van het gewas is daardoor verzekerd.
Perkla wordt in de bodem na verschillende stappen omgezet in nitraatstikstof. Deze meststof bevat ca. 50 tot 60% kalk. Hiervan is een derde tot de helft vrije kalk. De rest is in calciumcyanide chemisch gebonden en komt bij de omzetting in de bodem vrij.
Het werkt onkruidwerend, tegen bodemgebonden schimmels en tegen bodemlarven.

Samenstelling:
  • 19,8% Stikstof
  • 50% Kalk
Eigenschappen:
  • Gelijkmatige langdurige stikstofwerking
  • Tegen bodemverzuring
  • Verdrijft weideparasieten
  • Goed tegen insecten en onkruiden
  • Beschermt klavers
Opgelet: goed gedoseerd strooien om verbranding van je gazon te vermijden.

KIESERIET

Kieseriet of magnesiummest is een natuurlijke bron van magnesium. De aanwezige zwavel en magnesium in de meststof zijn wateroplosbaar waardoor het direct door de plant kan worden opgenomen. Zorgt voor een diep groene kleur van bladeren. Het voorkomt bruinverkleuring en naalduitval bij coniferen. Kieseriet mag ooik gebruikt worden in de biologische- en de biologisch-dynamische landbouw.

KOEMESTKORRELS

Gedroogde koemestkorrels zijn een structuurverbeteraar met voedingsstoffen en een hoog gehalte organische stof. Hierdoor wordt de bodemstructuur verbeterd. De in de korrels aanwezige voeding komt geleidelijk vrij, wat de grond vruchtbaarder maakt. Het is een 100% organisch product dat je het hele jaar kunt gebruiken bij alles wat groeit en bloeit in de siertuin, moestuin en op je gazon. Gedroogdekoemestkorrels stuiven niet bij gebruik.

KOKOSPOTGROND

Kokospotgrond is een substraat waar kokosgruis aan toegevoegd is. Door deze toevoeging garandeert dit product een uitstekende vochtopname. Het heeft ook een gunstig effect op de luchtigheid. Het gevolg is een perfecte beworteling, goede groei en betere bloei van uw planten. Zelfs na uitdroging is de kokospotgrond nog in staat water op te nemen. Wordt gebruikt voor alle kamer,- balkon-, terras-, perk- en vaste planten. Niet gebruiken voor zuurminnende planten. Samengesteld uit de beste veensoorten, gemengd tot een optimaal groeimedium. Voedingsstoffen komen van een speciale NPK (N=stikstof, P=fosfor, K=kalium) meststof met sporenelementen, uitgebalanceerde voeding voor 6 weken. Om de juiste pH-waarde te bereiken word kalk toegevoegd.

LAVAMEEL

Lavameel is een zeer fijn, gemalen poeder afkomstig van vulkanisch gesteente. Rond vulkanen bevinden zich de meeste vruchtbare bodems ter wereld. Afgekoelde lava stolt en vormt door verwering zeer vruchtbare bodems. Op deze eigenschappen is het gebruik van gesteente-melen gebaseerd. Gesteente-melen zoals Eifelgold zijn toegelaten volgens de Europese EG-verordening Nr. 23781/94 inzake de biologische productiemethode.

PATENTKALI

De aangewezen kalibron voor uw groentegewassen, aardappelen en fruitbomen. De korrelmeststof bevat een hoog kaliumgehalte en magnesium. Kalium is een onmisbaar voedingselement dat zorgt voor stevigheid en een goed transport van water en voedingsstoffen in de plant. Magnesium is nodig voor de vorming van bladgroen en behoudt dus de mooie, groene kleur van de plant. De meststof is chloorarm, waardoor bladverbranding nauwelijks optreedt. Patentkali is een gekorrelde chloridearme kalkmesstof met een hoog gehalte aan magnesium en zwavel. Is wateroplosbaar en dus direct opneembaar. Patentkali werkt onafhankelijk van de pH-waarde van de bodem en past op alle grondsoorten, ook de droogtegevoelige, doordat het chloridegehalte lager ligt dan 3%.

POTGROND

Culvita Potgrond Universeel is een standaard potgrond geschikt voor veel toepassingen. Het is een teeltsubstraat die kan worden gebruikt voor vrijwel alle binnen- en buitenplanten.
Niet geschikt voor zuurminnende planten.
Samengesteld uit de beste veensoorten, gemengd tot een optimaal groeimedium. Voedingsstoffen komen van een speciale NPK (N=stikstof, P=fosfor, K=kalium) meststof met sporenelementen, uitgebalanceerde voeding voor 6 weken. Om de juiste pH-waarde te bereiken word kalk toegevoegd.

STUIFZWAVEL

Een fijn poeder van natuurlijke oorsprong, speciaal bedoeld voor het verstuiven. Om de zwavel goed te verdelen is een vulmiddel toegevoegd.
Zwavel werkt voornamelijk tegen kiemende meeldauwsporen. De zwavel verstoort de energiehuishouding in de schimmel, waardoor de schimmel sterft. Er is geen sprake van systeem- maar van contactwerking. De zwavel werkt op de plaats waar deze het blad raakt. Hoe fijner en beter verdeeld de zwaveldeeltjes zijn, hoe beter de werking.
Inzetbaar tegen meeldauw in rozen, druiven, aardbeien, vaste planten, appels en andere gewassen.

SUPERFOSFAAT

Superfosfaat bevat naast monocalciumfosfaat ook gips. Het is een gekorrelde meststof, snelwerkend door de goede oplosbaarheid van het fosfaat. Superfosfaat wordt in beperkte mate enkelvoudig toegediend, het wordt meestal verwerkt in een blend. Zorgt voor een gezond wortelgestel, bevordert de bloemaanleg, zaadvorming en afrijping van de vruchten. Fosfaat gebrek is te herkennen aan de blauw/paarse verkleuring van de plant.

VLIESDOEK

Vliesdoek is zeer licht en weegt dan ook niet door op de planten. Het is lucht- en waterdoorlatend en UV-bestendig. Laat 90% van het licht door en beschermt de planten tegen zonneverbranding.
Als er vliesdoek op het gewas ligt kunnen sommige schadelijk insecten, zoals de koolvlieg en de wortelvlieg er niet bij komen. Ook vogels kunnen niet bij de gewassen die zich onder het doek bevinden.

ZADEN

Eerste klas groente- kruiden- en bloemenzaden van Garant, verkrijgbaar in onze winkel.

Tegen het einde van het jaar kunt u bestellen uit de Garant catalogus, u krijgt hiervan bericht.
Groente- kruiden- peulvruchten/spinazie-knokloof/plantuien en sjalotten-groenbemester/zaadlinten-bloemen (één- en tweejarig)-meststoffen-Bayer/luxan/BSI/ecostyle artikelen-tuinartikelen bloembollen-planten-aardappelen.
Wordt op De Noort Bonnen afgeleverd.