De teelt van radijsjes is heel leuk omdat je al na een paar weken na het zaaien kunt oogsten. Het zal opvallen dat radijsjes uit eigen tuin veel smaakvoller, knapperiger en pittiger zijn dan de radijsjes uit de winkel. Ook het jonge blad van radijsjes is te gebruiken in salades.

Radijs is éénjarig en de plantjes blijven ongeveer 15 tot 20 centimeter hoog. In het vroege voorjaar onder glas doet de radijs het bij ons het het beste. In het voorjaar kunnen ze buiten gezaaid worden. In de zomer worden de radijsjes vaak aangevreten of zijn ze niet zo lekker. Wel kunnen ze na de zomer, rond augustus, nog een keer gezaaid worden.

Radijsjes kunnen niet voor gezaaid worden, ze worden in rijtjes gezaaid, niet te dik. Bedek de zaadjes met wat aarde en geef ze regelmatig water. Afhankelijk van de periode en temperatuur kiemen de radijsjes binnen 5 tot 14 dagen.
Rassen
Er zijn twee belangrijke type radijsjes: voor de buitenteelt en voor kasteelt.
Wanneer de radijsjes onder glas geteeld worden moet er gekozen worden voor een ras met kort loof, deze rassen krijgen de term "broei" achter hun naam of het staat specifiek in de beschrijving.

In de winkel zijn alleen de rode ronde radijsjes te vinden, maar er zijn veel leuke kleuren en rassen te ontdekken in eigen tuin:
- Ronde Rode Broei (geschikt voor kasteelt, rood van kleur)
- French Breakfast (halflang, rood met witte punt)
- IJskegel (langwerpig wit, een klein worteltje)
- Helios (rond geel radijsje)
- Amerthyst (lilaroze rond)
Bodem en Bemesting
Radijsjes hebben de voorkeur voor een lichtere grondsoort. Voldoende en regelmatig water geven is belangrijk, zodat de radijsjes gestaag door kunnen groeien. Ze hebben niet veel voeding nodig, teveel stikstof geeft veel lof maar weinig radijs. Na het onderspitten van oude stalmest of compost wordt er een handje patentkali voor de ontwikkeling van de radijs toegevoegd.

Radijsjes horen eigenlijk op een grond van de koolgewassen, maar ze kunnen ook ergens anders gezaaid worden. Houd er wel rekening mee dat er het jaar erop geen koolgewassen mogen komen in verband met de vruchtwisseling. Zaai de radijsjes het liefst op een zonnige standplaats, dat geeft niet te veel lof en mooie volle radijsjes.

Naast het onkruid wieden en water geven zijn er niet veel zorgen voor de radijsjes. Droogte kan aardvlooien trekken, voosheid veroorzaken en de knolletjes kunnen openbarsten wanneer ze na droogte weer vocht krijgen.
Oogsten en bewaren
Oogst uit het rijtje de grootste radijsjes, zo krijgen de kleinere radijsjes gelijk meer ruimte om nog te groeien. Trek ze met loof en al uit de grond en verwijder gelijk het loof. Zo blijven de radijsjes hard. Zelfgeoogste radijs wordt al binnen 1 tot 2 uur zacht als het loof eraan blijft.

Radijsjes zijn niet lang te bewaren. Om ze een dag te bewaren kunnen ze het beste in een bakje water gelegd worden.