Raapstelen behoren tot de koolsoorten, Brassica. Er zijn verschillende soorten en rassen met ieder zijn eigen smaak. De bladeren hebben een pittige mosterdachtige smaak en de steeltjes zijn lekker knapperig.
Zaaien
Vanaf maart tot eind augustus kunnen raapstelen in de volle grond gezaaid worden. Gebruik hierbij het liefst een vliesdoek, dan gaat het een stuk sneller. Zaai op rijen met 25 centimeter tussenruimte en probeer niet te dicht op een te zaaien. In de zomer schieten de raapstelen sneller uit, in de herfst hebben we daar geen last meer van. Uitdunnen is niet nodig.
Bemesten
Ziektes en schimmels
Raapstelen worden vaak geplaagd door aardvlooien. Ze zorgen voor kleine ronde gaatjes in de bladeren. Aardvlooien zijn kleine kevertjes van 2 millimeter die grote sprongen kunnen maken. Ze houden van warme en droge omstandigheden. De larven van aardvlooien kunnen gangen graven in de bladeren. De schade is meestal gering.
Oogsten en bewaren
Raapstelen groeien snel en kunnen bij mooi weer al na 4 tot 5 weken geoogst worden. Laat ze niet te groot worden, ze zijn het malst als ze klein zijn (bladlengte 20 centimeter).