Andijvie wordt traditioneel als herfstgroente geteeld. Maar zaaien in het voorjaar maakt de teelt moeilijker. Er kan gezaaid worden tot half juli. Indien andijvie gezaaid wordt bij temperaturen onder de 15 graden en bij langer wordende dagen is de kans op opschieten (het vormen van een bloemstengel) groot. .

Om ook tijdens de winter van de andijvie te genieten, is het een mogelijkheid om tijdens vorstperiodes in november de planten af te dekken met plastiek. Als het niet vriest moeten deze direct weer verwijderd worden, anders zal de andijvie gaan rotten.
Uitplanten
Het planten van andijvie kan tot eind augustus, maar halverwege augustus is eigenlijk beter.
De plantafstand is 35 bij 35 centimeter. Het is namelijk mogelijk om andijviekroppen met een gewicht van 1 kilo te krijgen.
Ziektes en schimmels
Andijvie is gevoelig voor bladluizen, maar ook voor Marsonnina. Deze schimmelziekte zorgt ervoor dat de plant er bruin geblakerd uit ziet en krijgt bruine vlekken tot diep in de krop. Aan het einde van de teelt wordt de kans op ziektes groter. Probeer daarom op tijd te oogsten en wacht niet tot de kroppen hun maximale gewicht bereikt hebben. Er zijn maar weinig middelen om Marsonnina te bestrijden.