dinsdag, april 24, 2018

Kinder- en Jeugd Tuinen

In 2010 is, in samenwerking met de Deelgemeente Hoek van Holland, op het volkstuincomplex van VTV DE NOORT BONNEN, een aantal tuinen gerealiseerd, waarop kinderen tot de leeftijd van 13 jaar, onder begeleiding van een aantal vrijwilligers, kunnen tuinieren.

Het doel hiervan is om kinderen dichter bij de natuur te brengen, dit door te laten zien hoe de dagelijkse groenten, fruit en aardappelen, die op tafel opgediend worden, eerst geteeld of gekweekt moeten worden.

Ieder aangemeld kind krijgt de beschikking over een eigen tuintje van ca 10m2. Op dit tuintje leert het kind, onder begeleiding, zelf groenten, fruit, aardappelen en bloemen te telen. Op deze manier maken de kinderen de volledige cyclus van een aantal gewassen van zeer nabij mee. Bovendien ervaren de kinderen hoeveel werkzaamheden verricht moeten worden om tot een goed product te komen.
Natuurlijk mogen de zelf gekweekte groente, bloemen en fruit mee naar huis worden genomen.
De beginselen van tuinieren wordt de kinderen op deze wijze bijgebracht.


Kinderen onder begeleiding aan het werk in hun eigen tuin

Tuinieren van de kinderen op deze tuinen vindt plaats onder begeleiding van vrijwilligers in de periode van half maart tot oktober, op woensdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur en op zaterdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur.
Op andere tijden mogen de kinderen hun tuintje zelf verzorgen onder begeleiding van een van hun ouders/verzorgers.

Voor de kosten van het jeugdlidmaatschap, begeleiding, plant- en zaaigoed etc. wordt € 50,00 in rekening gebracht.

Voor kinderen van 13 jaar en ouder, die zelfstandig en zonder begeleiding willen tuinieren, kennen we ook nog de jeugdtuinen van ca 40m2.

Aanmelden voor een kindertuin of een jeugdtuin kan bij de heer B. van der Kruk, tel. 0174-385662 / 06-23169101
Copyright © 2018 VTV De Noort Bonnen. Alle rechten voorbehouden.
WebDesign & Development AvY WebDesign